Kurser

KURS FÖR HÖGKÄNSLIGA

 

Du som känner igen dig i det vi kallar för högkänslig personlighet - välkommen till en praktiskt inriktad kurs som kommer att ge dig verktyg att använda i vardagen!

 

Vi som är högkänsliga tar in mer sinnesintryck än andra människor och bearbetar dem på en djupare nivå än andra. Det kan vara mycket berikande - och tröttande! Vardagens krav och vår okänsliga värld kan kännas överväldigande.

 

På den här kursen kommer du att få kunskap om högkänslighet och om vårt extra känsliga nervsystem. Du få lära dig hur du kan hantera och förebygga överstimulering. Vi kommer att jobba med en rad tekniker för att lugna nervsystemet. Med hjälp av dem kan du reglera sinnesintryck och de känslor som följer på överstimulering. Du får också lära dig strategier för att förebygga eller skydda dig från stressande situationer.

 

Kursen har max 8 deltagare.

Måndag den 8 januari startar nästa kurs, 3 platser kvar

Datum: 8 jan, 15 jan, 22 jan, 29 jan och 26 feb

Tid: 18.00-20.00

Lokal: Torggatan 4, 3 tr (ej hiss)

Kostnad: 1550kr

 

Kursen ges denna gång i ett utökat format, bl a med ett boosttilfälle, då du efter en månad får möjlighet att reflektera, repetera och förstärka det du lärt dig. Det har efterfrågats av tidigare kursdeltagare.

 

Vill du vara med? Anmäl dig via formuläret.

 
 
 

Om det är ett hinder för dig att det inte finns någon hiss, tveka inte att höra av dig ändå. På lite sikt kan jag boka lokal i en fastighet med annan tillgänglighet, till en kommande kursomgång.

Den amerikanska psykologen Elaine Aron har en informativ hemsida om högkänslighet - eller sensitiv begåvning: www.hsperson.com. Där kan du bland annat göra ett självtest för att se om detta stämmer på dig.

Sveriges förening för högkänsliga har funnits sedan 2012. På deras hemsida som är öppen för alla, finns mycket information att ta del av. Där hittar du också regionala grupper, bl a i Östergötland, som ordnar olika evenemang.

 

MOTTAGNING I

CENTRALA LINKÖPING

TORGGATAN 4

0729 - 48 16 26

eva.flood@compassionlinkoping.se

© 2014-2017 EF All Rights Reserved