Kurser

Kurs för högkänsliga

Du som känner igen dig i det vi kallar för högkänslig personlighet - eller sensitiv begåvning - det här är en kurs för dig. Den är praktiskt inriktad och kommer att ge dig verktyg att använda i vardagen.


Vi som är högkänsliga tar in mer sinnesintryck än andra människor och bearbetar dem på en djupare nivå än andra. Det kan vara mycket berikande - och tröttande! Vardagens krav och vår okänsliga värld kan kännas överväldigande.


På den här kursen kommer du att få kunskap om högkänslighet och om vårt extra känsliga nervsystem. Du få lära dig hur du kan hantera och förebygga överstimulering. Vi kommer att jobba med en rad tekniker för att lugna nervsystemet. Med hjälp av dem kan du reglera sinnesintryck och de känslor som följer på överstimulering. Du får också lära dig strategier för att förebygga eller skydda dig från stressande situationer.

Under våren 2019 planeras ingen ny kurs. Om du vill anmäla intresse för  senare terminer, skicka mig ett meddelande, så kontaktar jag dig när jag planerat en ny kurs. 

 
 
 

Den amerikanska psykologen Elaine Aron har en informativ hemsida  om högkänslighet - eller sensitiv begåvning: hsperson.com. Där kan du bland annat göra ett självtest för att se om detta stämmer på dig.

Ilse Sand är en dansk författare, präst och psykoterapeut som skrivit flera fina och matnyttiga böcker om känslor och relationer när man är högkänslig/högsensitiv. Läs mer.

Sveriges förening för högkänsliga har funnits sedan 2012. På deras hemsida  som är öppen för alla, finns mycket information att ta del av. Där hittar du också regionala grupper, bl a i Östergötland, som ordnar olika evenemang.

MOTTAGNING I CENTRALA LINKÖPING

 TORGGATAN 4, TEL 0729-48 16 26

eva.flood@compassionlinkoping.se

 

 

© 2014-2019 EF All Rights Reserved