Kurser

Kurs för högkänsliga

Du som känner igen dig i det vi kallar för högkänslig personlighet - eller sensitiv begåvning - välkommen till en praktiskt inriktad kurs som kommer att ge dig verktyg att använda i vardagen!

 

Vi som är högkänsliga tar in mer sinnesintryck än andra människor och bearbetar dem på en djupare nivå än andra. Det kan vara mycket berikande - och tröttande! Vardagens krav och vår okänsliga värld kan kännas överväldigande.

 

På den här kursen kommer du att få kunskap om högkänslighet och om vårt extra känsliga nervsystem. Du få lära dig hur du kan hantera och förebygga överstimulering. Vi kommer att jobba med en rad tekniker för att lugna nervsystemet. Med hjälp av dem kan du reglera sinnesintryck och de känslor som följer på överstimulering. Du får också lära dig strategier för att förebygga eller skydda dig från stressande situationer.

 

Kursen har max 8 deltagare. Vi träffas vid fem tillfällen. Det sista tillfället är ett boosttillfälle då du får möjlighet att repetera och förstärka det du lärt dig, samt prata mer om känslor och relationer, vilket brukar vara efterfrågat i grupperna.

 

Nästa kurs startar måndag 10 september

Kursdatum: 10 sept, 17 sept, 24 sept, 1 okt, 29 okt

Tid: 17.45 - ca 19.45

Lokal: Torggatan 4, vån 3 (ej hiss)

Kostnad: 1550kr

Välkommen att anmäla dig via formuläret.

Om du har frågor, tveka inte att skicka ett meddelande eller ringa.

 
 
 

Den amerikanska psykologen Elaine Aron har en informativ hemsida om högkänslighet - eller sensitiv begåvning: www.hsperson.com. Där kan du bland annat göra ett självtest för att se om detta stämmer på dig.

Sveriges förening för högkänsliga har funnits sedan 2012. På deras hemsida som är öppen för alla, finns mycket information att ta del av. Där hittar du också regionala grupper, bl a i Östergötland, som ordnar olika evenemang.

MOTTAGNING I CENTRALA LINKÖPING

TORGGATAN 4, TEL 0729-48 16 26

eva.flood@compassionlinkoping.se

 

 

© 2014-2018 EF All Rights Reserved