Kurser

KURS FÖR HÖGKÄNSLIGA

 

Du som känner igen dig i det vi kallar för högkänslig personlighet - välkommen till en praktiskt inriktad kurs som kommer att ge dig verktyg att använda i vardagen!

 

Vi som är högkänsliga tar in mer sinnesintryck än andra människor och bearbetar dem på en djupare nivå än andra. Det kan vara mycket berikande - och tröttande! Vardagens krav och vårt samhälle kan kännas överväldigande.

 

På den här kursen kommer du att få kunskap om högkänslighet och om vårt extra känsliga nervsystem. Du få lära dig hur du kan hantera och förebygga överstimulering. Vi kommer att jobba med en rad tekniker för att lugna nervsystemet. Med hjälp av dem kan du reglera sinnesintryck och de känslor som följer på överstimulering.

 

Kursen har max 8 deltagare och vi träffas vid fyra tillfällen.

 

Lokal: Torggatan 4, 3 trappor (ej hiss)

Måndag den 6 november startar nästa kursomgång

- den är fullbokad.

Kurstillfällen: 6, 13, 20 och 27 november kl 18.00 - ca 19.45

Måndag den 8 januari startar jag 2018 års första kurs för högkänsliga, i ett lite utökat format. Du kan anmäla intresse redan nu, så har du förtur till en plats. Välkommen!

Om det är ett hinder för dig att det inte finns någon hiss, tveka inte att höra av dig ändå. På lite sikt kan jag boka lokal i en fastighet med annan tillgänglighet, till en kommande kursomgång.

 
 
 

Den amerikanska psykologen Elaine Aron har en informativ hemsida om högkänslighet - eller sensitiv begåvning: www.hsperson.com. Där kan du bland annat göra ett självtest för att se om detta stämmer på dig.

Sveriges förening för högkänsliga har funnits sedan 2012. På deras hemsida som är öppen för alla, finns mycket information att ta del av. Där hittar du också regionala grupper, bl a i Östergötland, som ordnar olika evenemang.

 

Mottagning i centrala Linköping

Torggatan 4, 3 trappor

0729 - 48 16 26

eva.flood@compassionlinkoping.se

© 2014-2017 EF All Rights Reserved